Jongerencoach

De jongerencoach is een aanvulling op het bestaande jongerenwerk van Stichting Welzijn Albrandswaard (SWA) en gaat dieper in op vragen of problemen van individuele jongeren van 12 tot 23 jaar. Dat kan op verschillende leefgebieden zijn zoals dagbesteding, school, vrienden, vrije tijd, gezin en familie, psyche, huisvesting, financiën en werk.

Elke jongere is anders. De één wil zijn leven weer op de rails zetten en een ander kan nog niet verder kijken dan een voor hem of haar acuut probleem. De jongerencoach gaat uit van de vraag van de jongere, stelt samen met de jongere een plan op en kiest op basis daarvan welke vorm van hulp op dat moment het meest van toepassing is. De jongerencoach biedt ondersteuning en begeleiding, zodat de jongere de vraag of probleem zelf kan aanpakken en gestelde doelen kan halen. Uiteindelijk gaat het erom de jongere uit te dagen en te stimuleren om het perspectief in zijn/haar leven te verbeteren en daar zelf verantwoordelijkheid voor te dragen.

De jongerencoaches van SWA zijn ervaren jongerenwerkers binnen de gemeente Abrandswaard en maken deel uit van het wijkteams in Albrandswaard. De jongerencoaches hebben een bachelor in Social Work met aanvulling van een coachopleiding en zijn gespecialiseerd in het werken met jongeren. Benieuwd wat de jongerencoach voor jou kan betekenen? Of ken je iemand die ondersteuning en/of begeleiding kan gebruiken? Neem dan contact op met de jongerencoaches.

 

Buurtsportcoach

De Buurtsportcoach van SWA speelt een actieve rol in de leef- en beweegwereld van alle inwoners van Albrandswaard. Het verbinden van mensen met sportclubs, het opzetten van activiteiten, het vinden van vrijwilligers voor verenigingen en sport en cultuur als maatwerk aanbieden zijn slechts enkele voorbeelden van de dagelijkse functie van de buurtsportcoach. Een echte verbinder dus die op de hoogte is van de leef- en beweegwereld in Albrandswaard. Die verbindende rol is daarom bij uitstek passend bij de buurtsportcoach. Wil jij meer weten over de buurtsportcoach kijk dan op de website van de buurtsportcoach www.albrandswaardactief.nl.